2010. október 25., hétfő

Mandarinos piskóta (zabpehelylisztes)!


Hozzávalók:
5 tojásos piskóta:
5 tojás
1,5 evk. édesítőszer
5 evk. zabpehelyliszt
1 csapott tk. búzasikér
fél kávéskanál szódabikarbóna

1 cs. vanília puding
3 dl tej
1 tk. édesítőszer

2 mandarin (8 dkg)

A piskótához a fehérjét kemény habbá verem, bele teszem az édesítőt, majd a sárgáját. A zabpehelylisztet egy külön tálba kikeverem a sikérrel és a szódabikarbónával, majd kanalanként hozzá adagolom a masszához.

190 fokon, előmelegített sütőben 20 percet sütöm.

A pudingot a szokásos módon elkészítem, mikor kicsit meghűlt, megkenem vele a piskótát, majd a mandarin szeletekkel díszítem.

Megjegyzés:
Jól látszik a piskótának, igazi piskóta színe van...nagyon örülök ennek a zabpehelylisztnek.:) És az íze is, mint a megszokott piskóta íz!:)

A mandarin jó ötlet volt.
Olvashatjátok...nem tettem sem a piskótába, sem a pudingba sok édesítőt. Pont elég ennyi, mert a mandarin édes és savanyú íze különlegessé tette ezt a desszertet. Igazi őszi-téli sütemény lett!:)

Összesen 1072 kcal lett, egy akkora darab mint lent is látható: 107,2 kcal! Nem vészes!:)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése