Zabpehelyliszt!

Azt furcsállom, hogy eddig senki nem hívta fel a figyelmemet, erre a szuper liszt fajtára.

Ma sütöttem: Mandarinos piskóta kockát (recit este) saját recept!

A piskótát zabpehelylisztből kreáltam éssssss....hát le a kalappal!

Természetesen én is látom és ízben érzem a különbséget a sima és a tk. lisztes piskóta között. De annyira nem volt azért annyira rossz, főleg, amikor az ember örül(t), hogy valamiféle édességet ehet, 1-1 diéta alatt. Vagyis szerintem igenis ehető a tk rozsliszt és társai és elkészíthető úgy, hogy finom legyen.

De ez a zabpehelyliszt...ez annyira finom. Vettem hozzá búzasikért, és a piskótám Isteni lett! Még Ádus is azt mondja, semmi mellékíze, nagyon finom és laktató.

Én azt mondom, semmiben nem különbözik az Update liszttől, legalábbis ízében. Mert nekem eddig az Update lisztes piskóták voltak azok, amik legszebben feljöttek és legjobban ízlettek...de most már!:)

Kis érdekesség:
A zabban a többi gabonaféléhez képest jóval kevesebb keményítő van, jelentős mennyiségű ún. béta-glükánt tartalmaz (vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterin-szintet, valamint a szénhidrát- és zsír felszívódását), magasabb a zsiradéktartalma és fehérjetartalma, mint a vele összehasonlítható más gabonaterméké. Mindezen tulajdonságok együttes hatása révén kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint más gabonafélék (alacsonyabb a GI-je).
Forrás: Béres A. Súlykontroll

Én csak ajánlani tudom!:)


Kép forrás: bioliget.hu


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény