2012. december 29., szombat

NonóÉletmód téli - tavaszi átalakulás - 6. fogyókúraverseny 2013

Együtt könnyebb!:) 
Ezt mi a NonóÉletmód csoport tagjai már megtanultuk...
Ha még nem érted el az ideális vagy álomsúlyodat, még van időd nyárig… most vágj bele a diétába! Én mindent megteszek (főleg lelkileg), hogy támogassalak végig a 4 hónap folyamán, a többi rajtad áll. De én tudom, hogy képes vagy rá, csak bíznod kell önmagadban és tenni érte! 

A verseny részletei: 

1, Verseny időtartalma 
 Az időtartam: 4 hónap! 
január 6-tól - április 28-ig tart. 

 Jelentkezés: január 4-5.!
Jelentkezni ezután is lehet a versenyre, bővebben lentebb!

 Első súlyadat küldés: január 20., vasárnap! 
FONTOS VÁLTOZÁS!
Súlyadatküldés 2 HETENTE lesz, 
cm adatküldés pedig 4 hetente (ahogy szokott)!

Csak súlyadatot várunk:
január 20.
február 17.
március 17.
április 14.

Súly és centi adatokat:
február 3.
március 3.
március 31.
április 28. (végső adatküldés)

Aki teheti, ezt írja fel a naptárjába, így biztosan mindig időben és pontosan azt küldi, amit kell!!!

 Eredményhirdetés: május első hétvégéjén!

 2, Versenyre jelentkezés 
 Jelentkezni: santha.timea87@gmail.com –on lehet. 
 Tárgyba kérlek azt írd: NAGY TÉLI-TAVASZI ÁTALAKULÁS 2013 – 6. fogyókúra versenyre JELENTKEZÉS 

 Adatok amiket még kérünk: 
Becenév, kor, magasság (m), induló súly (kg), álomsúly. 

 Kezdeti körfogatok(cm): 
mell (2), derék (4), csípő (5), comb (8), vádli (6), kar (kb. a 2-es jelzés mellvonalában).

Így mérjétek:

 Kérünk még képet is, azt viszont ide kérem: nonoeletmod@gmail.com-ra (csak nekem lesz meg, ez sehova nem kerül fel természetesen!) Két képet kérek, egy teljes alakosat a fogyókúra kezdetén és egyet (ha lehetséges) ugyan abban a ruhában a diéta végén. A versenyre jelentkezés feltétele a kép küldés, anélkül nem érvényes a jelentkezés !!! Csak a képet kérem a nonoeletmod@gmail.com-ra küldeni, minden mást a Timinek (Ő kezeli a táblázatot) a santha.timea87@gmail.com címre kérünk szépen! 

 3, Adatok 
 Táblázatban lesz minden rendszerezve, amiben fel lesz tüntetve: Név (becenév), kor, magasság, induló súly, 2 heti mérlegelés eredmény, álom súly, összesítők... (kezdő-végső táblában és havi rendszerességgel, a cm adatok is.) 

4, Mérlegelő 
 KÉT heti mérlegelő lesz, minden 2. hét végén, vasárnap 20:00 óráig (IDŐPONTOT KÉREM TARTSÁTOK BE!) várjuk az aktuális súly adatokat. Aki eddig az időpontig nem küldi az adatokat, az a 2 heti táblába nem kerül be! FONTOS! Ettől a versenyből nem zárjuk ki, csak abban a táblázatban nem fog szerepelni, de a követezőben, ha időben küld adatot, akkor természetesen bekerül!

   Legkésőbb keddre felkerül a blogra a friss táblázat, mely tartalmazza a friss súlyadatokat, hogy ki mennyit fogyott illetve ki fogyta a legtöbbet! A 2 heti elküldött levélben szerepelnie kell a becenévnek és az aktuális súlynak! Ha egy mód van rá, akkor a Tárgyba legyen beírva az aktuális súly és a becenév, ez fontos lenne a könnyebb rögzítés érdekében. Például: Nonó 62 kg. 

 Havonta kérünk cm adatokat is küldeni! Ugyan úgy tárgyba név és súly illetve a levélben (tartalmában)szerepeljenek már a cm adatok is! !!! Fontos, hogy a versenyt csak az nyerheti meg, aki 2 és 4 heti rendszerességgel (vagyis amikorra ki vannak írva a dátumok)  elküldi az aktuális súly és centiadatait Timinek! Nem zárunk ki senkit a versenyből és természetesen vannak helyzetek amikor a későbbi adatküldést elfogadjuk, de erről időben kérünk tájékoztatást! 

 5, Százalékos arány 
 Nem a leadott kilók száma lesz mérvadó, mindig %-os arányt fogunk nézni, mert úgy korrekt azt gondolom mindenkivel szemben! Különböző kategóriák sem lesznek! 

 6, Korhatár 
 A versenyre 18 év feletti személyek jelentkezhetnek. Mivel nincsenek kötött szabályok, így felelősséget senkiért nem tudok, tudunk vállalni! 

 7, Verseny célja 
 Szeretném, hogy elhiggyétek, képesek vagytok elérni az álmotokat! Le lehet fogyni egészségesen, meglehet szeretni a mozgást. Itt vagyunk és segítünk neked, ha kell erőt adunk, ha kell biztatunk, meghallgatunk! Öröm lesz ez a 4 hónap, nem szenvedés! 

 8, NonóÉletmód- a változás bennünk van Facebook csoport 
 Csatlakozz hozzánk és nap mint nap támogatunk, lelkesítünk, segítünk. Nálunk választ kapsz a kérdéseidre, megtanulsz küzdeni. Nálunk meglátod, hogy egy összetartó csoporttal milyen hihetetlen sikereket és eredményeket lehet elérni! A csoport zárt, csak a tagok látják a bejegyzéseket! Csatlakozz hozzánk! 
 NonóÉletmód csoport - a változás bennünk van 

 9, A módszer 
 Nekem nagy öröm lenne, ha a kalória és szénhidrát számolással fogynátok le, mert tapasztalatból tudom, nagyon jó módszer és egészséges! Semmit nem vontok el magatoktól, nem fogjátok diétának érezni és küszködésnek ezt a három hónapot! Viszont, ha úgy alakul, akár életmódot is tudok váltani és sok újdonsággal ismerkedhettek meg (barnarizs, bulgur, köles, teljeskiőrlésű, durum és tönköly gabonák, természetes édesítők:xilit, olívaolaj, kókuszsír…!) De, ha más módszerrel diétáztok az sem kizáró ok, hisz bármely diétáról is beszélünk, a lényeg a kitartás mindegyiknél! Annyi kérésem lenne, hogy villám, csoda diétákat, ha lehet, kerüljétek el. Mert lehet gyors fogyást ígérnek és fogytok is vele, de amilyen gyorsan lemennek a kilók, olyan gyorsan vissza is jönnek. De ezt ti döntitek el! A 90 napostól, az Update-ig mindent lehet. Az reális fogyás erre a 4 hónapra szerintem: 12-16 kg!

10, Későbbi becsatlakozás 
 Be lehet csatlakozni bárkinek, a 4 hónap alatt, de az új tagnak fel kell vállalnia, hogy a többiekkel szemben hátrányban indul. De a lehetőség adott. 

 11, Nyeremények 
 Nagyon szeretném, ha megint lennénk nyeremények, bár senki nem ezért szeretne lefogyni és nem ez az elsőszámú szempont, de jól esik tudom és megérdemlik a Versenyzők!:) Folyamatban vannak a tárgyalások. Ha esetleg valaki szeretne felajánlást tenni, az keressen meg! 

 12, Kérésem 
 Egyet kérek csak tőletek…ha eldöntöttétek, hogy belevágtok, akkor csináljátok végig, saját magatok miatt! Ne kelljen minden hétfőt úgy kezdeni, hogy diéta, ne kelljen egy életen át különféle buta diétákat, tablettákat kipróbálni és szenvedni. Hidd el, ha egyszer igazán összeszorítod a fogaidat, sikerülni fog. Én tudom…én is ugyan olyan ember vagyok, mint te, ugyan úgy, ahogy nekem sikerült, neked is fog. Csak akard, higgy magadban és TEGYÉL ÉRTE! Én hiszek benned és már most büszke vagyok rád! 

 13, Szólj másoknak is 
 Sokaknak szükségük van a támogatásra! Szólj a Barátnődnek, Családtagjaidnak, Szomszédodnak, hátha Ő is szívesen részt venne a versenyben és szabadulna meg együtt, jókedvűen, egymást segítve a felesleges kilóitól! 

 Köszönet 
 Ezúton is köszönöm Timinek (immár második alkalommal) a segítséget, aki a táblázatot kezeli, rendszerezi és frissíti!:)) Köszönöm, köszönjük szépen mindannyian, hiszen pontosan tudjuk, ez mekkora a munka!

Versenyünk 2. helyezettje: Ági története és képei

"Igazából én is azzal kezdem, hogy már gyerekkoromban is duci voltam. A duciságból adódóan gátlásos voltam, utáltam mozogni, rémálom volt a tesióra. Így utólag visszanézve, gyerekként nem ettem sokat, lehet, hogy egy kis mozgás is segített volna abban, hogy pár kiló leadásával már normálisabb alakom legyen. De gyerekként ez nem könnyű. 

Aztán végül nyolcadik osztály előtti nyáron el is jött a változás. Többet mászkáltam el otthonról, így kevesebb időm volt enni, és a két dolog - kicsit kevesebb evés és több mozgás - meg is hozta az eredményt: az első pár kiló úgy lement, hogy szinte észre se vettem. Aztán itt már jött a kattanás, még kevesebbet ettem és tornázni kezdtem, bár akkoriban az otthon tornázás nálam a felülésekben ki is merült. 

Nem is húzom tovább, hiszen ez a történet nem az akkori, hanem a mostani fogyásomról szól: akkor is 18 kilót adtam le, 66 kilóról fogytam le 48 kilóra 14 évesen. A lehető legrosszabb módszert alkalmazva: volt olyan nap, amikor fél banánon kívül semmit sem ettem. Talán nem is csodálkozik senki, hogy ezek a kilók elég hamar vissza is jöttek, kb. 1 év alatt majdnem az összes, de szerencsére a nagy részét újra leadtam, sőt 17-18 éves koromban újra 50 kiló körül voltam. 

Aztán innen kezdődött a kilók szép lassú lerakódása, 20 évesen 60 kiló körül voltam, és a főiskola meg az állandó ülő munka, meg a nulla mozgás eredményeként 26 évesen kb. 72 kilósan lettem először terhes. Sajnos akkor elvetéltem, de pár hónap múlva újra terhes lettem, akkor 74 kiló körül lehetett a súlyom, bár szerencsére az akkor lejjebb ment az elején, mivel az ikerterhesség első pár hetét szó szerint végighánytam. A terhességem alatt kb. 11 kilót híztam, az nem volt vészes, főleg mivel emelkedett volt a cukrom, így vigyáznom kellett. 

Mire megszülettek a fiaim vékonyabb voltam, mint a terhesség előtt, csakhogy aztán szépen visszajöttek a kilócskák, és hiába próbáltam néha diétázni, meg többször nekiálltam tornázni, mindig feladtam. Egyszer ugyan beindult valamennyire a fogyás, akkor lement 4-5 kiló, de ugyanígy karácsony előtt történt, és mire észbe kaptam, már megint több volt rajtam a felesleg, mint előtte. 

Igen, 78 kiló volt a legnagyobb súlyom, és őszintén szólva én nem éreztem magam akkorának (a kalória az az élőlény volt számomra, aki éjjelente bemászott a szekrényembe és szűkebbre szabta a ruháimat). Viszont utáltam, hogy nem jöttek rám a ruháim, utáltam, hogy ha mentünk valahova, álltam a szekrény előtt, hogy miben tudnék menni, amiben nem látszik a hájam. Amit viszont a legjobban utáltam, az az volt, hogy éreztem, hogy mennyire nem vagyok egészséges, és ez volt az, ami a leginkább motivált a fogyásom alatt. Fel szeretném nevelni a gyerekeimet, és amit csak tudok megteszek ezért. 

Nyár végén megláttam a fogyókúra verseny kiírást, és akkor jött a kattanás újra (mivel már ismerős volt, sejtettem, hogy ez most az, és újra sikerülni fog). Nonót amúgy már tavaly nyár óta olvastam, és felnéztem rá, de nekem még kellett egy év, hogy én is belekezdjek ebbe a kemény munkába. Hogy hogyan csináltam? Annyira keveset ettem, amennyire csak bírtam a két gyerekem mellett (hogy ne essek össze), viszont figyeltem rá, hogy abból a kevés kajából a lehető legtöbb legyen a zöldség és a gyümölcs. A cukrot teljesen kiiktattam az étrendemből (a családéból nem), helyette xillitet vagy folyékony édesítőt használtam, illetve kenyérből csak teljes kiőrlésűt és csak keveset ettem. Az elején számoltam kalóriát, ami tetszett, csak eléggé rágörcsöltem, úgyhogy inkább abbahagytam, de nagyjából azért tudtam mindig, hogy kb. mennyi kalóriát vittem be. és egy nap nagyjából 1000-1100 kcal körül ettem. Délután általában csak gyümit. 

A mozgás pedig úgy alakult, hogy voltak olyan napok, amikor másfél órát is tornáztam. Sajnos november közepétől a fiaim nem járnak oviba (állandó fülgyulladásból próbáljuk őket kikúrálni), így azért vissza kellett vennem a lendületből, most olyan 40 - 50 perceket tornázok. Először Rubint Rékára nyomtam, majd októbertől Péntek Enikőre (Zóna 2 DVD és videók), decemberben pedig végre elkezdtem pilates-ezni is. Engem amúgy a Pilates érdekel leginkább, de azért kell az intenzívebb mozgás is, úgyhogy most próbálom kialakítani az arányt. Azt hiszem, látszik is, hogy mit hozott nekem ez a mostani fogyásom. Kipróbáltam egy csomó mozgásformát, nekem sajna az aerobik annyira nem jön be, viszont a Pilates tetszik, kipróbáltam a hastáncot, arra sajnos nem tudok rendszeresen járni, pedig a szívem csücske lenne, és - amit soha nem hittem volna- még a futással is próbálok megbarátkozni, na az még alakulóban van... 

Ha még néhány kiló lemegy mostanában az sem baj, de azért 48- 50 kg már nem szeretnék lenni még egyszer, mert hát 14 éves sem leszek már még egyszer. 

Összességében én mindenkinek azt tudom mondani, hogy mozgásra fel! Ha nem is fogysz, akkor is csak jót teszel magaddal azzal, ha mozogsz. Nyáron volt egy durva ízületi gyulladásom a bal karomban, az ősszel pedig súlyzóval edzettem karra és hátra, azóta nem fáj. (Na jó a mai időjárás változást kicsit megéreztem, de ez még belefér). Az én életemnek már mindig része lesz a sport valamilyen formában! 

Végül még egyszer szeretném megköszönni Nonónak, hogy jó példával jár előttünk és a NonóÉletmód Csoportnak, hogy vannak, ez a csoport egy nagyon szuper dolog, én már fogytam egyedül is, amikor senki sem támogatott (a szüleim egy idő után inkább csak aggódtak), és most így (poén, de mindkétszer 18 kilót), hát nagy különbség!"


Tiszta szívből gratulálok Ági! Köszönöm, hogy ezt leírtad nekünk, biztos vagyok benne, hogy sokaknak segítséget, támaszt és erőt adsz vele!!!:)

2012. december 28., péntek

NonóÉletmód 5. fogyókúra verseny VÉGEREDMÉNY

Csodálatos eredmények születtek.:)) Mindenki nagyon büszke lehet magára, én is az vagyok rátok!!! 

Először az elmúlt hét és hónap eredményei:

 Összesen: 161 fő 
Fogyott: 39 fő 
Stagnált: 13 fő 
Hízott: 12 fő 
Nem küldött: 97 fő 

 Összes fogyás az utolsó héten: 30,6 kg 

 Legtöbbet fogyta az utolsó héten: 
kg-ban: Szandra - 3,3 kg 
%-ban: Szandra - 4,78 % 
Nagyon szép eredmény!:)

Legtöbbet fogyta az elmúlt hónapban centikben:
mell: Ági - 7 cm
derék: Ági - 11 cm
csípő: Menyus - 7 cm
comb: Laura0702 - 5 cm
vádli: Ildus87 - 3 cm
kar: Felicita - 4 cm
Szívből gratulálok mindenkinek!!!Összes fogyás a 3 hónap alatt: 799,2 kg Csodálatos!:)

Legtöbbet fogyta a 3 hónap alatt vagyis 
5. versenyünk nyertese:


kg-ban: Hunter911 - 19,3 kg

%-ban: Hunter911 - 23,48 %

Vagyis az egyszem fiúnk MEGNYERTE.....GRATULÁLOK!!!!!!:)


Második helyezett: 
Ági, aki 19,73 % fogyta le testsúlyának, vagyis 14,6 kg-t!:) 

Harmadik helyezett lett:
Magdi, aki 18.52 %-át fogyta le a testsúlyának, vagyis 16 kg-t!:)

Gyönyörű és iszonyat látványos eredmények.:)))

Legtöbbet fogyta a 3 hónap alatt centikben:
mell: Ági - 19 cm
derék: Ági - 24 cm
csípő: Hunter911 - 19,5 cm
comb: Lius24 - 12 cm
vádli: Ildus87 - 6 cm
kar: Felicita - 8 cm
Köszönöm mindenkinek, aki itt volt és végig csinálta. Tudjátok, a céljaitokért helyettetek soha senki nem fog megharcolni, csak ti magatok!!!:)

Fentebb látható, aki tesz az álmáért, az el is éri azt!:)

A nyereményekkel kapcsolatban mindenkivel fel fogom venni a kapcsolatot.:)

A következő, vagyis a NonóÉletmód 6. tavaszi átalakulás fogyókúra verseny várhatóan: február 3-tól-április 28-ig fog tartani!:) Jelentkezni február 1-2 között lehet majd, de erről bővebben a későbbiekben!

Még egyszer szívből gratulálok mindenkinek!:)

2012. december 27., csütörtök

Újult erővel.:)

Nem beszélek mellé, miért is tenném, bizony ettem sütit és minden más finomságot is az Ünnepek alatt.:) Ki nem?:) Hisz a Karácsony erről is szól, szerintem.:) Picit megpihenünk, megállunk, átgondoljuk a dolgokat, hálát adunk.:)

Én végül 61.6 kg-val zártam az Ünnepeket, elégedett vagyok.:))

24-25-én is tornáztam! Béres A. "Legjobb formád" tornáját feleztem el, 24.-én comb, vádli popsi, 25.-én felsőtest, hát, csípő, hasizom volt soron. Napi 20-25 percet mozogtam így. 26-án én láttam vendégül a családot, így a mozgás már nem fért bele a napomba.

De ma...kezdtem Péntek Enikő 1. DVD szuper intenzív edzésével, utána 10 perc a kardió-erősítő részből, majd le talajra és Béres A. "Egyensúlyban Önmagaddal" talaj részét csináltam meg, ami kb. 30 perc. Bemelegítés és nyújtással több, mint egy órát tornáztam...és MILYEN JÓL ÉRZEM MAGAM!!!!:D

Hozzám most Alexandra tornái nagyon közel állnak, sokat tanulok belőlük, szeretem. Végre valaki új, valami más.:)

Mindenkinek szívből ajánlok az Ünnepek után egy kiadós tornát! Hidd el máris tele leszel újra energiával, helyre áll az anyagcseréd, jobb lesz a keringésed is.:)))

Mindenkinek csodás napokat kívánok!:)

2012. december 26., szerda

El is telt...

...a Karácsony! Bizony ami jó, az hamar elmúlik. 
Nekünk csodásan teltek az Ünnepek!:D

Kérek minden kedves versenyben Résztvevőt, hogy ha az elküldött végső képére még nem kapott választ, akkor legyen pici türelemmel! Ígérem, az Ünnepek között mindenkinek válaszolni fogok.  Rengeteg levelet kaptam.;)

Pár képecske...

Életem értelmei! 


Kiscsaládunk.:)Gyönyörű Csibék!:))


28 éves lettem!!!;)

2012. december 23., vasárnap

Véget ért 5. fogyókúra versenyünk, eltelt 3 hónap... köszönet és hála

Ma vége a versenynek. Kérjük MA a súly és centiadatokat Timinek: santha.timea87@gmail.com, a képeket nekem legkésőbb december 27-ig: nonoeletmod@gmail.com! (a küldött képre, a nagy mennyiség miatt, 27.-én fogok válaszolni!)

Mindenkire büszke vagyok! Leginkább azokra, akik végig csinálták és elérték a céljukat! Továbbá, akik végig csinálták, de még van pár kg a célig...de azokra is, akik valamilyen oknál fogva abbahagyták a versenyt, mert mindennek oka van, remélem Ők (is) a következő versenyen is ott lesznek és akkor már elérik velünk az álmaikat!:)

Eredményhirdetés a két Ünnep között!!!

Köszönöm nagyon a rengeteg segítséget Timinek, aki nélkül ez az egész nem ment volna, mert valljuk be őszintén, az ő munkája volt igazán tetemes. Soha egy rossz szót nem szólt, mindenkivel kedves és megértő volt! Remélem Timi folytatjuk a közös munkát együtt...de egyenlőre mindenki drukkoljon neki a január végig államvizsgára!:)))

Többen jelezték, segítség volt nekik, a 6 napon keresztül bejegyzett naplórészleteim, visszaemlékezésem...ennek szívből örülök, nekem is jó volt újra végig gondolni, mit rontottam én magam is el, mi azt, amire útközben rájöttem, megéltem, megtapasztaltam. Olvashatjátok hasonló gondok, problémák követték az én fogyásomat is, mint bárkiét. Mindent meg, át és túl kell élnünk, mert csak akkor érhetünk el sikereket az életünk bármely területén!

Ezúton kívánok tiszta szívből Áldott, Békés Karácsonyt és Sikeres, Boldog Újévet mindenkinek, aki velem, a NonóÉletmód csoporttal nap mint nap együtt nevet, sír, együtt éljük meg a nagy pillanatokat, a sikereket és örömöket! 

Nekem 2012 egy igazán boldog és tökéletes év volt, nem is kívánok jövőre többet, csak ennyit és további egészséget mindazoknak, akik fontosak nekem!!!

Az ígért "Mi történt azóta..." bejegyzésemmel majd a két Ünnep között jövök, mert mától 3-4 napon keresztül csak a Kiscsaládommal szeretnék lenni és foglalkozni!!! Hisz Ők  a legfontosabbak a világon!

Szeressük, tiszteljük egymást és adjunk hálát, hogy csodálatos családunk van, mert a szeretet nem mérhető. A szeretet és szerelem egy csoda, ami bearanyozza az életünket!