2 hónapja futok...

Világ életemben mumus volt a futás, lihegtem, beszorult a levegő, alig ment pár száz méter, inkább leszívott, mint feltöltött. DE!

A csoportban egyre többen kezdtek el futni, versenyeken részt venni és csodaszép eredményeket elérni. Mikor egy holtponthoz jutottam (legalábbis én úgy véltem) a sport terén (kevés volt már az itthoni illetve a megtartott tornák mennyisége, nem éreztem, hogy érdemben fejlődök) más kihívás után néztem. Hamar úgy döntöttem, a futás lesz a kihívás. Mert nekem az tényleg egy óriási cél, egy olyan léc, amit nehezen tudok leverni, amihez kitartás, akarat kell és tenni érte, mint fizikálisan, mint mentálisan.

Belevágtam márciusban az "első 5 kilóméterem" edzéstervbe, amihez heti háromszor kellett volna futnom, ami nem mindig sikerült, sőt az első két futás után 2 hétig semmi nem volt, mert beteg lettem...de folytattam. Heti 2-3 szor futottam utána és pénteken teljesítettem az utolsó részt. Megcsináltam, végig csináltam (mert ha valamit elkezdünk és kitűzünk, azt csináljuk végig, így van értelme!!!) Sokszor mondták, menne neked egybe is, minek állsz meg közben...stb, mert tudtam, egy felépített edzéstervet követek, okkal lett így kitalálva és ez be is bizonyosodott (annyi, hogy a 2X15 után már nem mentem 3X9, hanem egybe futottam ma). Az egy perc futás, két perc sétából eljutottam oda, hogy ma:

EGYBE LEFUTOTTAM 5 KM-T 30:40 PERC ALATT, 
9,8 KM/H ÁTLAGGAL!!!!:)

Többen mosolyogtok, megértem, DE NEKEM EZ ÓRIÁSI SIKER ÉS ÖRÖM! Mert elértem valamit, ami számomra ha nem is lehetetlennek, hanem igazi kihívásnak tűnt, valami olyat, amire régen azt hittem, képtelen vagyok.

Én azt mondom nektek, jó tervvel, okosan, pulzusmérővel (ha teheted) meg lehet tanulni futni (mert bizony van, akinek meg kell tanulni, sőt a helyes technikát, mindenkinek meg kell!). Én ma úgy futottam le az 5 km-t, hogy nem szúrt az oldalam, a végén cseppet sem kapkodtam a levegőt, jóleső, örömérzés áradt szét bennem a végén.:))) Mindenkinek ezt kívánom.:)

És igen, azt hiszem megszerettem a futást.:))))))

A cél megint megvan, Félmaraton hármas váltó, vagyis 7 km június 9-én!!! A cél 40-45 perc között hozni.:) 

NE FELEDD, CÉLOK MINDIG KELLENEK, A CÉLJAINK VISZNEK MINKET ELŐRE!!!:)

Ilyen boldog voltam ma az első 5 km után:


Megjegyzések

  1. Napszemüvegben futsz mindig? Még senki nem láttam ebben futni, plusz elég zavaró is lehet. :)
    De legalább nem ismernek fel! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény