Legyező torta, párizsi krémmel

Szerettem volna Ádus szülinapjára egy újdonságot sütni, amit eddig még nem...sikerült.:) Finom lett és boldoggá tette az Ünnepeltet is.:)

t

Rengeteg recept van a blogon....a torta több helyről van összeollózva, így nem tudok egy linket megadni hozzá, honnan vettem, a krém viszont egy bizonyos oldalról van: Párizsi krém, csak átalakítva!

Nonó féle, cukormentes verzió!

Hozzávalók:
Barna kör alakú tészta:
6 tojás
6 evk. tönköly fehérliszt
6 evk. eritrit
1 evk. natúr kakaópor

Sárga, nagy négyzet alakú tészta:
6 tojás
6 evk. tönköly fehérliszt
6 evk eritrit
DE!!!! legközelebb 8 tojásos kell és két lapban megsütve! kevés lett!

Krém:
2,5 dl tejszín
30 dkg eritrit
12,5 dkg natúr kakaó
35 dkg RÁMA vajas ízű (szürke csomagolás)

Elkészítés:
Megsütöttem a barna piskótát, 20 perc alatt, 180 fokon, a sokszor leírt módon....fehérje kemény habbá verve, bele sárgája, eritrit és a liszt, majd a kakaópor.


Majd a sárga piskótát is (kakaópor nélkül) négyzet alakú, nagy tepsiben...de ott hibáztam, mert kevés lett, mikor tekertem fel egyesével (lentebb) akkor nem maradt elég sárga piskóta (viszont krém maradt!). Legközelebb 8 tojásból fogom és két adagban kisütni! Ami lényeg 180 fokon 15 perc elég és még forrón tekerd fel, mintha piskóta tekercset csinálnál....úgy hűljön ki, akkor biztosan nem törik meg!:)

Ameddig hűltek a piskóták elkészítettem a krémet:


A tejszínt az eritrittel felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el) majd hozzákeverjük a kakaót. Amikor sima, még meleg hozzáadjuk a vaj harmadát. Hagyjuk kihűlni. A maradék vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a csokis keveréket, majd a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozzuk össze amíg teljesen egyneművé nem válik.


A kettévágott karikának mindkét felét megkenjük csokoládékrémmel, vékonyan. A roládlapot is megkenjük krémmel, majd csíkokra vágjuk. Az első csíkot feltekerjük és a tortakarika közepére helyezzük.


 A többit folyamatosan köré tekerjük. A felső karikát ráhelyezzük. 
Körbekenjük a krémmel, majd dermesztjük.

Eddig cukormentes teljesen...ezután úgy díszítjük, ahogy szeretnénk. Mi marcipánnal, mert Ádus imádja.:) Gyerekek segítettek:


Finom lett nagyon és mutatós. Nem nagyon édes, a sok eritrit ellenére sem...hanem az az igazi csupa csoki, amilyennek lennie kell.:) Szívből ajánlom!:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény