Szülinapi Nonó torta receptje

Nincs fix forrás, összeollóztam több receptből a szülinapi tortámat! Elneveztem Hamis oroszkrém tortának, mindenkinek nagyon ízlett, hamar elfogyott.:)


Hozzávalók:
Piskóta:
7 tojás
7 evk. tönköly-fehérliszt
3 evk. eritrit,
4 evk. xilit

Krém:
1 cs. vaníliás pudingpor
1 evőkanál vanília aroma
3 tojás
8 dkg eritrit
7 dkg xilit
 5 dl tej

Díszítéshez:
5 evk. mandula szelet
1 tábla Boci fehércsoki
1/2 tábla Boci étcsoki

Elkészítés:
Piskótát a szokott módon elkészítjük. Fehérjéből kemény habot verünk, bele az eritrit és a xilit, sárgája, majd a liszt. Ezt sütőpapíros formában 180 fokon kb. 25 percig sütöttem. Ameddig sül és hűl a tészta, elkészítettem a krémet. A fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. Összekeverjük a vaníliás pudingport az aromával,eritrittel, xilittel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejet. Csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjehabot még meleg a krémbe forgatjuk. Ezután félbe vágjuk a piskótát és megtöltjük, illetve kívül is bevonjuk a krémmel. Az oldalát szeletelt mandulával körbepanírozzuk. Hűtőbe tesszük dermedni!

Eddig teljesen cukormentes, lehet díszíteni ck.mentes habbal is vagy gyümölccsel.

Én, a család kérésére így díszítettem:
A díszítéshez a fehér csokoládét gőz fölött gyakran kevergetve 1-2 evőkanál olajjal megmelegítjük. Egy másik edényben az étcsokoládét is felolvasztjuk, majd kis papírtölcsérbe töltjük, ezzel fogjuk megrajzolni a csíkokat. Szükségünk lesz még egy kenőkésre és egy fogpiszkálóra. A torta közepére öntjük a fehér csokoládét, és elkenjük úgy, hogy csak a tetejét vonjuk be vele. Az előkészített, tölcsérbe töltött étcsokoládét körkörösen, csigavonalban a fehér csokoládéra nyomjuk. A fogpiszkáló segítségével pókhálószerűre kihúzzuk úgy, hogy először középről kifelé négy irányba, majd kívülről befelé a közepéig haladunk. Ez nem sikerült tökéletesen, de az íze...isteni volt.


Mind elfogyott egy pillanat alatt.:)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény