2013. augusztus 31., szombat

Zabpelyhes kókuszgolyó és Kókusztejes pite, barackkal

Sokat próbálkoztam már ck.mentes kókuszgolyóval, de ez most azt hiszem betalált...legközelebb tutti dupla mennyiséget készítek. Nagyon egyszerű és isteni.:) Ez most Nonó találmány.:)

Hozzávalók:
60 g DEKTI cukor stop keksz darálva
37 g darált zabpehely
23 g kókuszreszelék
60 g eritrit darálva
1 evk. (8g) natúr kakaópor
1 tojás
rumaroma ízlés szerint

10 g kókuszreszelék a forgatáshoz

Az egészet összekevertem, majd picit vizes kézzel egyforma golyókat csináltam.:) Utána beleforgattam a reszelékbe és ment a hűtőbe. De akár azonnal is lehet fogyasztani, mert nem esik szét.:)

Összesen: 735 kcal/ 88g ch/ 40 g zsír
Nekem 16 golyóm lett.
Egy golyó: 49,5 kcal/ 5,5g ch/ 2,5 g zsír

Így néz ki a darált keksz, daráltzabpehely és kókuszreszelék keveréke:


És ilyenek a golyók:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Illetve csináltam még: Kókusztejes pitét, barackkal.

A receptet innen vettem: Pocak Panna tejes pite málnával

Van itthon kókusztejem és azt szerettem volna kipróbálni sütéshez, nem csalódtam. A receptet teljesen betartottam, csak a málna helyett nekem barack volt itthon.

Viszont számoltam rá értékeket!
Összesen: 1299 kcal/ 25,6g zsír
Nekem 12. szelet lett.
Egy szelet tejes pite: 108,25 kcal/ 2,13g zsír




2013. augusztus 30., péntek

Mai finomság: Töltött pizza

Nem, nem megyek át gasztro blogba, csak mostanában annyira van kedvem sütni. Remélem nem bánjátok, pontosan mérek és számolok mindent, hogy ti is bele tudjátok kalkulálni a finomságokat akár a diétás étrendetekbe is.:) Mert enni kell és ENNI JÓ!:D

Természetesen megint Barbitól van a recept: Kelt tésztából töltött tekercs
és megint kicsit Nonósítva.:) Megint fele mennyiség és picit más kivitel.:)

Hozzávalók a csukott pizzához:

Tészta:

200 g tönköly fehérliszt
35 g zabpehelyliszt
15 g lenmagliszt
1,5 dl tej 
13 g élesztő 
1/2 tk. cukor
2 tojássárgája 
2 evk. olívaolaj
1 csapott tk. só 

Töltelék: 
1 evk. pizzakrém
6 sz. füstölt mozzarella 
4 sz. felkockázott sült karaj
1 evk. olívaolaj

Kenéshez:
1/2 tojást használtam el
50 g reszelt trappista sajt


Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk és beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. 10 percig futni hagyjuk.:) Ezután hozzátesszük a többi alapanyagot, tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk és félcenti vastagságúra nyújtjuk. Olívaolajjal majd pizzakrémmel megkenjük, karajjal kirakjuk, mozzarella sajttal megszórjuk. Feltekerjük és 6 részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük, majd megkenjük vékonyan a tetejüket tojással és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt, majd további 200 fokon 8 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.


Összesen: 1793 kcal/ 180g ch/b 76g zsír
Nekem 6 db lett.
Egy csukott pizza: 298 kcal/ 30g ch/ 12,6g zsír

Igen, nem kevés...tésztás étel, várható volt. DE!!! Még mindig kettőt ehetsz ebből, mint egy mekis hamburgert. Ebben tudod mi van és hidd el, majdnem minden az egészségedet szolgálja.




Például, miért is használok a kedvenc tönköly fehérliszztem mellé már lenmaglisztet (általam darált lenmagból) is egyre gyakrabban?
A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban csak 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékainkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben. A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.
Hát ezért....:)

2013. augusztus 29., csütörtök

Expressz Croissant, lenmagliszttel

Tegnap teljes sütési lázban égtem...nem bírtam ki, hogy ne süssem meg Barbi gyönyörű croissant-ját (Barbi konyhája), annyira megkívántam. Megint fele annyit készítettem és Nonósítottam. Alapból nem volt tökmaglisztem sem, de lenmag igen, én daráltam itthon. És, hogy milyen lett???? Jajjjjj.....ISTENI!!! Tény, nem lettem olyan szépen, mint Barbi művei, de nagyon finomak.:)


Hozzávalók 8 darabhoz:
Tészta:
180 g tönköly fehérliszt
20 g glutén és búzamentes liszt 
(először dolgoztam vele, ezért mertem csak ennyit...)
30 g lenmagliszt
20 g élesztő
45 ml tej
40 ml olívaolaj
85 g tejföl
1 tojás
1 tk.só
1/2 kávéskanál cukor (élesztőhöz kell!)

A töltelékhez:
1 evk. kókuszzsír
8 szelet Szarvazi mozzarella sajt 
1 szelet Délhús csemege karaj

Kenéshez:
 egy tojás


Elkészítés: 
A liszteket a dagasztótálba tesszük és a közepébe egy kis mélyedést csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a meglangyosított tejet. Letakarjuk 10 percre míg felfut az élesztő. 
Ezután a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, majd félretéve meleg helyen duplájára kelesztjük. 

Mikor megkelt 2 részre osztjuk, kinyújtunk kör alakúra és az alsót megkenjük kókuszzsírral, majd ráhelyezzük a másik tésztát, szintén megkenjük zsírral, majd ráhelyezzük a mozzarella sajtot (kettőbe sonkát is tettem). 8 cikkelyre vágjuk és feltekerjük, majd sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket. 
Fél órára letakarva félretesszük kelni őket. 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással. Kb. 25-30 perc alatt pirosra sütjük!

Összesen: 1829 kcal/ 159g ch/ 103g zsír
Nekem 8 db lett.
Egy croissant: 228 kcal/ 19 ch/ 12,8 zsír

Nem kevés, de még mindig sokkal jobb, mint a bolti, 
ami zsírosabb és ki tudja mi van benne?:)



Jó étvágyat kívánok hozzá!

2013. augusztus 28., szerda

Csokiiiiii, mindenki kedvence.:)

Legalábbis kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné a csokit.:) Én is IMÁDOM.:) 



Hozzávalók:
8 tk. Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
0,5-0,7 dl víz 
35 g Szafi Fitt VCO kókuszolaj
 35 g Sazfi Fitt kókuszolaj
35 g Szafi Fitt holland kakaópor

Video: KATT!

Vagyis a mi csokink sokkal jobb kcal és ch-ban, cukormentes is.:) De egy picit több benne a zsír...viszont ez a zsír kókuszzsír, ami közepes lánchosszúságú molekulákból áll. Ezeknek emésztéséhez nem kell enzim. Emiatt teljesen máshogyan viselkedik a szervezetben, valamint a szervezetünkről jókora terhet levettünk a kókuszzsír választásával. Továbbá egészséges laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, emellett immunerősítő hatása is van.

Én szívből ajánlom mindenkinek!

Mákos-banános muffin...

Barbi oldalán találtam mákos-banános pitét, ami liszt és cukormentes.:) Kicsit variáltam rajta, mert nekünk kisebb mennyiség elég és nem volt 1-2 hozzávalóm sem.:)

Eredeti recept: Mákos-banános pite

Nonó Mákos-banános muffinja:

Hozzávalók:
50 g darált mák
16 g kókuszreszelék
0,5 csomag sütőpor
2 tojás
1 evk. szeletelt mandula
1 banán (enyém: 75 g)
0,5 tk. őrölt fahéj
2 evk. eritrit
0,6 dl víz
0,5 ek. kókuszzsír

Elkészítés: 
A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral, mandulával és a fahéjjal. A tojásokat az eritrittel, habverővel habosítsuk fel egy kicsit, majd a kókuszzsírt is tegyük bele. A vizet és a mákos keveréket felváltva adjuk a tojásos keverékhez. Végül az apróra vágott banánt is beleforgatjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd újra átkeverjük. Muffin formába töltjük, nekem pont 6 muffin lett ebből az adagból. Kb. 50 perc alatt, előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük.

Összesen: 697 kcal/39 ch
Egy darab muffin: 116 kcal/6,5 ch

Szívből ajánlom!
Egy maradt, ahogy megsült rávetették magukat a Gyerekek, pedig az én Lányaim nem is édesszájúak.:) Tényleg finom.:) Kevés is lett...



Jó étvágyat hozzá!

Versenyre készülés ezerrel...

Bizony, már nincs sok hátra, jövőhéten vasárnap itt a NIKE Félmaraton trió futásunk, ahol 8,2 km vállaltam, így tolni kell a kilométereket.;)

Az elmúlt időszakban: szombat, vasárnap és hétfőn is futottam: 6-7 km-ket. Mától viszont 8,2 futom mindig, ami az én részem a trió váltóban. A célom 55 perc alatt hozni a távot és 7:00 perc/km belül maradni.:) Legközelebb pénteken futok, a versenyig pedig utána még vasárnap, kedd és pénteken. Péntek-vasárnap-kedd mind a háromszor szeretném a 8,2 tolni, fogok menni a verseny idejében is (9:00-10:00 óráig is) nem csak kora reggel, megyek egyenes szakaszra és városba is majd. Pénteken már csak egy regeneráló futást csinálok 5-6 km körül. Közben jövőhéten két érdi, egy pesti és egy pécsi tornát is tartok....finom kis hét lesz!:D

Mai futásom:


Tegnap a LillaFitt-ben voltam E-Fit edzésen. Szeretem, jól átmozgat és úgy látom, hogy egyre tónusosabb pl. a karom és a hátam is. Utána Testkezelés-ultrahangon voltam még...egy szuper fahéjas krémet juttattak ezzel a szuper kis ultrahang technológiával, a has-comb-popsi résznél a bőrbe.:))) Nagyon szeretem, utána érzem a hatását rendesen, éget...

Holnap is megyek E-Fit-re és Testkezelésre, majd délután ÚJRA NONÓFITNESZ Alakformáló óra 2 hét szünet után! Brutál lesz!:D

Egyébként őszinte leszek, 6 km az a táv, ami mindig jól esik, átmozgat, megmozgat, felszabadít és energiát ad...ami mindig nagyon jól esik. 5 km kevés, 7 km viszont már mikor teszek rá egy lapáttal. Ez a 8,2 km kemény...itt érzem, hogy határokat feszegetek...de néha az is kell, főleg a cél érdekében.:) 

2013. augusztus 27., kedd

Újra itthon...

Nyaralni voltunk 3 napot Szilvásváradon!!! Régóta vágytam már nagyon a Szalajka Völgyebe és nem hogy nem csalódtam, de visszavonhatatlanul beleszerettem.:))) Csodálatos volt, már most vágyom vissza.:)

Aktív pihenés volt, a három nap alatt meg sem álltunk:
Pancsolás, kirándulás, kalandpark...





És futásssss....mindkét reggel.:) Egyik reggel Szilvásvárad egyik részét fedeztem fel, akkor intervallt futottam.:) Másnap pedig felfutottam a Hoteltől a Fátyol vízesésig (7,2 km). A  képek azért halványak, mert futás közben fényképeztem.:) Életem legcsodálatosabb futása volt, a környezet, a levegő.....örök élmény.:)




És, a búcsú kép...még visszatérünk: