Nonó tanácsai: így fogyj az új évben!

Itt az új év, ilyenkor csak úgy röpködnek a fogadalmak – a legtöbb arról szól, hogy mostantól isten bizony fogyókúrázom. Rengeteg diéta és egyre többféle, hatékony mozgásforma létezik. Talán túl sok is, mert nagyon nehéz választani. Mi az a módszer, ami hatásos, ami hosszú távon eredményt hoz? Nyilván mindenkinek más. Nonó, aki maga is megküzdött a kilókkal, ad néhány hasznos tippet a kezdéshez. 

 Én személy szerint – amikor négy és fél évvel ezelőtt, 99 kilósan eldöntöttem, hogy lefogyok, mert le kell fogynom – a saját fejem után mentem. Bajom hála az égnek nem lett belőle, mert próbáltam minél több szakirodalmat átolvasni, és az internet, illetve a naplóm írása által sok hozzáértő ember segített. Ha most kezdeném, már másként csinálnám. A módszeren, ami szerintem az egyik legjobb, persze nem változtatnék. Én kalória- és szénhidrát-számlálással fogytam le 1 év alatt 39 kilót. Maga a módszer szerintem a legtarthatóbb diéták közé tartozik, hisz rajtunk áll, mi fér bele. 

 Ha most állnék neki, akkor mindenképpen kérném egy dietetikus vagy személyi edző segítségét, hiszen egy hozzáértő mindig pontos választ és leírást tud adni neked arról, hogy mit szabad és mit nem. A legtöbb szakértő elküld laborvizsgálatokra, hogy nincs-e más ok az elhízásod mögött, mert bármilyen pici betegség is nagyban befolyásolhatja az egész metódust. Továbbá különböző módszerekkel tud neked testzsírt, izomtömeget és egyéb kalkulációkat csinálni. Tehát mielőtt bármi mellett döntenél és nekiállnál, szerintem érdemes kivizsgáltatni magad, és keresni egy jó szakembert.

Tovább szeretném olvasni a cikket....KATT!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény