Kefires sütemény, rizsliszttel és őszibarackkal

Hétvégére szeretnél valami egyszerű, gyors és persze finom sütit? Szívből ajánlom a kefires sütit, semmi extra hozzávaló nem szükséges. Gyümölcsnek is azt tegyél bele, amit éppen találsz otthon.:)


Hozzávalók:

1,75 dl kefir 
2 db tojás 
200 g rizsliszt 
60 g eritrit és pár csepp foly. édesítőszer
0,5 dl kókuszzsír
0,5 csomag sütőpor 
100 g őszibarack

Elkészítés:

A hozzávalókat keverőtálba tesszük és géppel simára dolgozzuk. Ezután sütőpapírral bélelt szögletes formába tesszük.  A tetejére szórjuk a kívánt gyümölcsöt. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt aranyszínűre sütjük (tűpróba!). gyerekekkel is meg lehet csinálni és nincs utána sok piszkos edény sem! Csak ajánlani tudom!:)

Összesen: 1480 kcal/ 178ch/ 34 fehérje
Nekem 18 szelet lett, 1 kocka: 82,2 kcal/ 9,8 ch/ 1,8 fehérje

Nagyon finom sütemény, de a rizsliszt kcal és ch tartalma elég magas, máskor keverni fogom más liszttel, mondjuk tk. tönköllyel!:D

(!!!Rizsliszt:  Selymes textúrájú, gluténmentes. Rizslisztből készül a rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édestésztákhoz is kitűnő, szószokat is sűríthetünk vele. A rizsliszt előnye, hogy sütés során nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják. Barna és fehér rizsből is készülhet!!!)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény