Zabpelyhes-mézes kekszem, kicsit másképp

Nagyon finom volt előre is, de most még kevesebb ch tartalommal, íme egy variált recept:

Zabpelyhes-mézes keksz (új) hozzávalók:

7 dkg zabpehely
7 dkg zabpehelyliszt
3 dkg Zero 6 lisztkeverék
ízlés szerint fahéj
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
8 dkg eritrit keveréke
7 dkg kókuszzsír
1 evk. méz (nálam házi akácméz)
1 tk. vanília aroma
4 evk. tej

Elkészítés:
Zabpelyhet, liszteket, fahéjat, édesítőt, sót, szódabikarbónát összekevertem. Egy kisebb edényben a kókuszzsírt, mézet, tejet és aromát folyósra melegítettem, majd a szárazanyaghoz adtam. Jó sűrű tésztát kaptam. Kis halmokban sütőpapírra tettem és ellapítottam őket.:) A sütőt 180 fokra előmelegítettem és a kekszeket 12-13 perc alatt szép aranybarnára sütöttem. Hagyjuk kihűlni. Sütőből kivéve még puha, később lesz jó az állaga. Nem lesz ropogós, de nagyon finom.

Összesen: 1387 kcal/ 122 ch/ 29 fehérje
Összesen 15 db lett:
1 keksz: 92,4 kcal/ 8,1 ch/ 1,46 fehérje

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény