2014. március 14., péntek

Így edzenek nálunk a gyerekek...

Amica úgy döntött, hogy a torna mellett el szeretne kezdeni járni karatézni is. Természetesen támogatom, hiszen számomra is sokat jelentett és meghatározó sport volt a karate, gyerekkoromban.

Ma itthon voltak a gyerekek, Amica és Dávid kint játszottak. Aminak torna versenye lesz és készül a karatére is, így úgy döntöttek edzeni fognak. Pont tergettem és csak figyeltem őket. Elállt a szavam...milyen módszeresen és teljesen természetesen végeznek gyakorlatokat hosszan és ügyesen, hozzáteszem fáradhatatlanul.:)

Büszke vagyok rájuk...hogy fontos-e a példa? Igen, úgy gondolom fontos. De a mozgás igénye ilyen korban még természetesen bennük van, ezt nem szabad elrontani nekünk szülőknek. Egyrészt nem rájuk hagyni, például, hogy ha van kedve megy edzésre (legyen az bármilyen mozgásforma) ha nincs kedve nem megy illetve hogy ne verseny centrikus legyen az egész. Persze, legyen neki megmérettetés néha, kell, készüljön, ismerje meg azt a világot, de ha lehet ne akarjuk élsportolót faragni a gyerekből. Ha az az útja, úgy is úgy alakul majd a kis élete, amikor is ott  a helyünk mellette, hogy támogassuk! 

Addig egy dolgunk van, hagyni, hogy örömből mozogjon!:)


Igen, a futásnál lebuktam, hogy fotózok.:)

2014. március 13., csütörtök

Sok a dolog, sok bizony.:)

De az a jó, én azt szeretem.:)

Elkezdődött a suli, Gerinctréning tanfolyam, régi vágyam volt elkezdeni már és nem csalódtam. Így azonban minden nap előveszem egy kicsit és tanulok, vagyis erre is kell időt szánni, de nem baj. Mert ha szeretsz valamit, akkor abban az igény is jelen van, hogy képezd magad és jobb legyél. Én szeretném egyrészről "színesíteni" és preventívebbé tenni, az (alakformáló)óráimat, illetve gerinctréning órákkal bővíteni az órarendemet, mert úgy gondolom szükséges és nagyon hasznos. Mindenkinek kellene heti szinten többször foglalkozni a gerincével, annak, vagyis, az azt körülvevő izmok és ízületek erősítésével, mobilizációjával, elongációjával. A kerek popsi fontos, a kockás has is, de a gerinc, ami alapjaiban "összetartja a rendszert" az nem...egy ideig, ameddig nincs baj! Ezért tartom fontosan a prevenciót és ültem újra iskolapadba.:)

Szóval, a szokásos teendők mellett most itt a suli is megint. mellette a heti 4 óra, azokra a felkészülés. Szeretem azt hallani a vendégeimről, hogy nincs két egyforma óra...ez számomra fontos.


De mindenek előtt a család, ami sajnos az elmúlt egy hétben sok energiát kívánt, mert a lányok betegek voltak, még mindig nem az igazi helyzet. Nincs az az edzés vagy suli, ami ennyire leamortizál engem, mint az aggódás a gyerekekért. Akinek van, az tudja.:)

Most még két teljes hétvége suli, közben Amica szülinapja, edzései, megy versenyre is, komolyan kell venni, még komolyabban a tornákat. 

Egy dologra nem maradt időm most, az a futás...baromira hiányzik...de a heti 4 edzés mellett, mikor tudtam volna futni vagy az iskolapadban ültem (tény kaptam mind a két nap, két szuper master class órát) vagy mindkét gyerek itthon volt betegen, nem mehettem el futni, nem volt kire hagyni sem őket. A héten még, ma és holnap edzés, hétvégén továbbképzés...

De majd alakul, jövőhéten elvileg két nap is adott, amikor tudok majd futni, remélem összejön, mert nagyon hiányzik!!!

2014. március 10., hétfő

FARIZOM KIHÍVÁS-március

Hogy sikerült az első hét?
Min. heti 3-szor megcsináltad, pihenőnapokon vagy az edéseid után,
 mert akkor már érezned kellett a popsit rendesen.:)
Mindent bele, ez a hónap a popsi formálásáról szól, és hétről hétre növeljük az adagot!

2. heti adag:


2014. március 9., vasárnap

Preventív gerinctréning

Ahogy vártam is, olyan a képzés, amilyennek lennie kell. Én a Fitness Companyban eddig nem csalódtam még.:)Újra egy igényes kis továbbképzés.:) 

A szombati napot Mónival töltöttük, főleg aerobikkal kapcsolatos irányt vettük át vele, jól esett az agyamnak a frissítés. Móni profi, igazából ő általa kezdett el a preventív gerinctréning elindulni az útján. Nagyon érdekes dolgokat mesélt és minden kérdésre kielégítő választ is kaptunk. Egy teljesen "átlagos", csinos, egészséges nő és anya. Nagyon jó példa.:) A nap végén egy szuper kis aerobik alapokra épülő gerinctréninget is tartott nekünk. Hozzám nagyon közel állt, jól esett, felpörgetett.:)

Ma Szabó Peti volt velünk...első látásra egy izmos, inkább testépítéssel foglalkozó férfit láttam magam előtt, de mikor belevágtunk az elméletbe, egyértelmű lett az ő profizmusa is. Főleg mikor a nap végén tőle is kapunk egy master class bemutatót. Teljesen más volt mint Móni órája, mind a kettő tele szuper gyakorlatokkal, de két különböző célcsoportnak. Ez a nagyon jó az egészben, hogy két ember, akik egyfelé tartanak, a legtöbb dologban egyet értenek, mégis kicsit máshonnan közelítik meg a dolgokat.

Ma, Peti órája után, azért éreztem rendesen azokat a kis izmokat, amiket különben nem, de hogy Peti szavaival éljek: "Ez csak egy kis gerinctréning!" Az, és mennyi lehetőség van benne!

Alig várom a jövő hétvégét...és főleg azt, hogy órát tarthassak.:))