2014. március 29., szombat

Ricottás-tejszínes eper torta

Nővérkém szülinapjára készült...elég hamar elfogyott. A gyerekek jobban ették, mint a csoki tortát. Nem túl édes, finom krémes.:)



Hozzávalók:
6 tojásos piskóta:
6 tojás (M-es tojás)
6 evk. tönköly fehérliszt
6 evk. eritrit

Krém:
25 dkg szarvasi ricotta
1 cs. tejszínes pudingpor
(lehet epres vagy vaníliás is)
4 dl tej
4 evk. eritrit

Díszítéshez:
200 ml hulala tejszínhab
50 dkg eper
10 g mandulaszelet

Elkészítés:
Piskótát a szokott módon megsütjük. Ameddig hűl, addig elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingot (tej és eritrittel), majd mikor kihűlt, elkeverjük a ricottával...nem nagy munka.:) Mikor kihűlt a piskóta vagy megtöltjük a krémmel (kettévágjuk) vagy egy kis mélyedést vágunk a piskótába és úgy töltjük meg. Én mélyedést vágtam, a kiszedett piskótát a gyerekek megették. Hagyjuk, hogy megszilárduljon a krém, utána tejszínhabbal bevonjuk, eperrel és mandulával (vagy bármivel) díszítjük.

Összesen: 2464 kcal/172 ch/113,5 fehérje
Nekünk 12 szép szelet lett belőle.
Egy szelet: 205 kcal/14 ch/9,4 f

Nagy sikere volt.:) Szívből ajánlom!

2014. március 26., szerda

Aszalt barackos csodák.:)

Nem tudom van-e olyan olvasó, aki nyersevő. Ha van, akkor most nektek (is) hoztam egy receptet.:)

Ádus hozott nekem asztalt gyümölcsök és magvak felhasználásával készült édességet a hétvégén. Nagyon ízlett, így készített magamnak, mikor a készlet elfogyott.:)




Hozzávalók:
200 g aszalt sárgabarack
30 g mazsola
7 g zsírszegény, natúr kakaópor
15 g mandulaliszt, vagy darált mandula
60 g durvára darált dió
20 g kókuszliszt
+ kókuszreszelék és darált dió a hempergetéshez.

Elkészítés:
Készítettem: 
Aszalt barackos-kakaós-mandulásat
115g aszalt barackost ledaráltam, de nem pürésítettem. Hozzákevertem a kakaóport és a mandulalisztet, összegyúrtam és hűtőbe tettem pihenni (fél órára). Ezután formáztam és darált dióba hempergettem.

Összesen: 417 kcal/72ch

Aszalt barackos-diós-kókuszos
115g aszalt barackost ledaráltam, de nem pürésítettem. Hozzákevertem a diót, kókuszlisztet, összegyúrtam és hűtőbe tettem pihenni (fél órára). Ezután formáztam és kókuszreszelékbe hempergettem.

Összesen: 853 kcal/80ch

Mind a kettő nagyon finom lett.:)

Jó étvágyat kívánok!

2014. március 24., hétfő

Gerinctréning tanfolyam...3. hétvége

Véget ért a Gerinctréning továbbképzés...sajnálom, mert nagyon szuper kis csapat gyűlt össze. Sokat tanultunk a tanároktól és egymástól is. Április 19-én vizsgázom...sokat kell még tanulnom addig. Nagyon megfogott a gerinctréning, az ember tényleg máshogy látja a képzés után a világot, másként állítja össze az óráit...úgy érzem ezután, még többet tudok majd adni azoknak, akik eljönnek hozzám edzeni. Bizony eddig is tudtam mennyire fontos a gerincünk védelme, a mobilizálás, erősítés, maga a prevenció, de most már nem csak tudom, de a tanultak alapján, most már a Vendégeim edzéseibe és mindennapjaiba is át szeretném ültetni! Remélem ez sikerülni fog! De előtte VIZSGA...kérem a drukkokat!:)

Kis "osztályunk"!


És tudjátok, mától új a kihívás is...jajj nekünk!:D