2014. augusztus 9., szombat

Barackos pite

A pite az egyik legjobb sütemény a világon, szerintem.:) Több receptet elolvastam és így kerekítettem ki az én verziómat. Cél volt, hogy folyós legyen és ragacsos és olyan finom, mint, amilyen lett.:)



Hozzávalók:
10 evk. minden mentes baracklekvár (anyósom isteni lekvára, amit sütőben fonnyaszt meg, semmit nem tesz hozzá, elég folyós, ezért a 10 evk.)
38 dkg őszibarack (pucolva, magozva)
4 tojás
7 dkg eritrit
35 dkg DW 50% liszt
50 dkg kókuszliszt
ízlés szerint vanília aroma
1 csapott tk. sütőpor
20 g kókuszzsír

Elkészítés:
A szilikon forma aljába belecsorgattam a lekvárt, rászeleteltem a barackot. Ezután a többi hozzávalót összedolgoztam. Elég sűrű masszát kaptam, nem volt könnyű rákenni a barackra, de sikerült. Ezután előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percet sütöttem, a lényeg, hogy piruljon meg a teteje. Nagyon finom lett, megéri kipróbálni.:)

Összesen: 1077 kcal és 92g ch
Nekem 8 nagy szeletem lett.
1 szelet: 134,6/11,5

Jó étvágyat!

2014. augusztus 7., csütörtök

NÉ buci, szénhidrát csökkentett

Olyan kenyérre vágytam, ami színre és állagra is olyan mint egy átlagos kenyér, hogy a család is örömmel fogyassza, ne tudjanak belekötni se a színébe, se az ízébe.:)

Így született...


Hozzávalók:
7 dkg DW 50% liszt
4,8 dkg Tápióka keményítő (low carb)
10 g sütőpor
5 tojás
3 evk. víz
1/2 tk. só
1 tk. ecet

Szóráshoz:
1 evk. lenmag
1/2 evk. szezámmag

Elkészítés:
A tojást felverjük, majd belekeverjük a sót, vizet, liszteket, végén a sütőport és az ecetet. Addig keverjük, hogy habos legyen, majd pár percig pihentetjük. Nokedli állagú tésztát kapunk. A formát sütőpapírral kibéleljük, vagy szilikon formába beleöntjük a masszát, tetejét megszórjuk a magokkal. 180 fokos sütőben (előmelegített) 40 percig sütjük. 




Összesen: 809 kcal/75 ch/ 48 fehérje
10 dkg buci: 237 kcal/21,9 ch/ 14 fehérje

Nagyon jó értékeke születtek. A szénhidrát tartalom, a sima zsemle vagy akár a tönköly/teljeskiörlésű kenyerek értékének, a fele lett.
A bucim egyébként 34 dkg, pár napig elég lesz.:)

Kisokos!!!!
Tápióka keményítőről tudni érdemes:
"A növény gyökeréből kivont lisztet tápiókának nevezik, ebből kapjuk a keményítőt. A lisztből különleges eljárással nyerik a keményítőt, nem csak egyszerűen ledarálják. Az eljárás során a gumókat alaposan megmossák, pépesítik, majd kiválasztják a folyadékot. Az így kapott keményítő olyan alternatív megoldást jelenthet, amelyet bátran használhatunk háztartásunkban a hagyományos búzaliszt helyettesítésére, kiegészítésére. Ajánlatos más maglisztekkel keverve alkalmazni. Hozzáadott prebiotikus rosttartalma miatt a Nature Cookta Low Carb tápióka keményítő nagy százaléka nem szívódik fel a szervezetben, így a vércukorszintet sem emeli meg. Rostokban nagyon gazdag, de a felszívódó szénhidráttartalma rendkívül alacsony. A konyhában leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle. Különböző arányokban keverhetjük össze őket, és mindegyikkel más és más állagot érhetünk el. Ha 1:1 arányban keverünk tápióka keményítőt valamilyen magliszthez, jobb állagú süteményeket tudunk készíteni, melynek szénhidrát tartalma is csökken, és fitátsav tartalma is alacsony marad. Maglisztek, normál tápióka keményítő, és low-carb tápióka 1:1:1 arányú összekeveréséből kapjuk a legjobb állagú süteményeket, melyek ugyancsak alacsony szénhidrát tartalommal rendelkeznek. Nagy előnye, hogy nem csomósodik, nagyszerű állagot alkot az eredeti étellel elegyedve."

2014. augusztus 6., szerda

Túrós-pudingos csiga


Hozzávalók:

Tészta: 
100 g DW zero 6 liszt
125 g zabpehelyliszt
0,5 cs. instant élesztő
35 g eritrit
1 tk. vanília aroma
25 g kókuszzsír
1 tojás
1 dl tej

Pudingos krém:
2,5 dl tej
3 evk. eritrit
1 cs. vanília puding
125 g zsírszegény túró


Elkészítés:
A tésztának valókat összegyúrjuk és kelni hagyjuk. Eddig elkészítjük a pudingot a megszokott módon és még forrón belekeverjük a túrót. Gyakran kevergetve kihűtjük. Mikor megkelt a tészta kinyújtjuk, a krémmel megkentjük, feltekerjük és szeleteljük. A csigákat sütőpapírra tesszük és 180 fokon, előmelegített sütőben (légkeveréses 160 fok) 35 perc alatt készre sütjük. 

Összesen: 1518 kcal és 126 ch
Nekem 10 szelet lett.
1 szelet: 151,8 kcal és 12,6 ch

2014. augusztus 5., kedd

Nagyon sok a dolog...

...de az a jó.:) Pörgök ezerrel...család, gyerekek, lakásfelújítás, festés, pakolás, edzéstervezések, külön sport események, programok, edzések, személyi edzés. Hogy a saját edzésemre mennyi időm jut?...konkrétan semmi. Pedig lassan verseny, úgyhogy tolnom kéne a 10 km-ket, de most ezer más dolog is van. De, pár hét és nyomom rendesen a futást újra!;)

Nagyon szépen haladunk Orsival is...egy hete, hogy belevágtunk és már 1 kg fogyást könyvelhetünk el.:) Büszke vagyok rá, mert tartja az étrendet, kemény az edzéseken és, ami a legfontosabb, hogy nagyon akarja. Minden fejben dől el, ő eldöntötte, hogy eléri a célját és így bizony működni is tud a dolog. Tegnap gerinctréningen találkoztunk, holnap gyaloglás reggel 6:00-tól.:)

Pénteken egy szuper kis rendezvény, a NonóÉletmód csapat szervezésében, JOYRUN KATT! és gyere el. Többen gyalogolnak, bicajoznak és futunk is páran, majd egy kiadós köredzés is lesz, amit én tartok...jóóóóó kis móka lesz.


Jövőhét csütörtökön (hétfő este és szerda reggel igen!), NEM tartok órát az ÉRD Arénában, mert helyette keddtől-péntekig, minden este 18:00-20:00 óráig a  "Napi 100 perc mozgás" rendezvényen leszek óraadó. Minden nap 50 perc cardio dance, az orperett színház vezető táncosával, majd 50 perc velem...lesz alakformáló, boksz, gerinc és intervall edzés is. Tarts velünk! KATT!