Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 3, 2014

Barackos pite

Kép
A pite az egyik legjobb sütemény a világon, szerintem.:) Több receptet elolvastam és így kerekítettem ki az én verziómat. Cél volt, hogy folyós legyen és ragacsos és olyan finom, mint, amilyen lett.:) Hozzávalók: 10 evk. minden mentes baracklekvár (anyósom isteni lekvára, amit sütőben fonnyaszt meg, semmit nem tesz hozzá, elég folyós, ezért a 10 evk.) 38 dkg őszibarack (pucolva, magozva) 4 tojás 7 dkg eritrit 35 dkg DW 50% liszt 50 dkg kókuszliszt ízlés szerint vanília aroma 1 csapott tk. sütőpor 20 g kókuszzsír Elkészítés: A szilikon forma aljába belecsorgattam a lekvárt, rászeleteltem a barackot. Ezután a többi hozzávalót összedolgoztam. Elég sűrű masszát kaptam, nem volt könnyű rákenni a barackra, de sikerült. Ezután előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percet sütöttem, a lényeg, hogy piruljon meg a teteje. Nagyon finom lett, megéri kipróbálni.:) Összesen: 1077 kcal és 92g ch Nekem 8 nagy szeletem lett. 1 szelet: 134,6/11,5 Jó étvágya

NÉ buci, szénhidrát csökkentett

Kép
Olyan kenyérre vágytam, ami színre és állagra is olyan mint egy átlagos kenyér, hogy a család is örömmel fogyassza, ne tudjanak belekötni se a színébe, se az ízébe.:) Így született... Hozzávalók: 7 dkg DW 50% liszt 4,8 dkg Tápióka keményítő (low carb) 10 g sütőpor 5 tojás 3 evk. víz 1/2 tk. só 1 tk. ecet Szóráshoz: 1 evk. lenmag 1/2 evk. szezámmag Elkészítés: A tojást felverjük, majd belekeverjük a sót, vizet, liszteket, végén a sütőport és az ecetet. Addig keverjük, hogy habos legyen, majd pár percig pihentetjük. Nokedli állagú tésztát kapunk. A formát sütőpapírral kibéleljük, vagy szilikon formába beleöntjük a masszát, tetejét megszórjuk a magokkal. 180 fokos sütőben (előmelegített) 40 percig sütjük.  Összesen: 809 kcal/75 ch/ 48 fehérje 10 dkg buci: 237 kcal/21,9 ch/ 14 fehérje Nagyon jó értékeke születtek. A szénhidrát tartalom, a sima zsemle vagy akár a tönköly/teljeskiörlésű kenyerek értékének, a fele lett. A bucim

Túrós-pudingos csiga

Kép
Hozzávalók: Tészta:  100 g DW zero 6 liszt 125 g zabpehelyliszt 0,5 cs. instant élesztő 35 g eritrit 1 tk. vanília aroma 25 g kókuszzsír 1 tojás 1 dl tej Pudingos krém: 2,5 dl tej 3 evk. eritrit 1 cs. vanília puding 125 g zsírszegény túró Elkészítés: A tésztának valókat összegyúrjuk és kelni hagyjuk. Eddig elkészítjük a pudingot a megszokott módon és még forrón belekeverjük a túrót. Gyakran kevergetve kihűtjük. Mikor megkelt a tészta kinyújtjuk, a krémmel megkentjük, feltekerjük és szeleteljük. A csigákat sütőpapírra tesszük és 180 fokon, előmelegített sütőben (légkeveréses 160 fok) 35 perc alatt készre sütjük.  Összesen: 1518 kcal és 126 ch Nekem 10 szelet lett. 1 szelet: 151,8 kcal és 12,6 ch

Nagyon sok a dolog...

Kép
...de az a jó.:) Pörgök ezerrel...család, gyerekek, lakásfelújítás, festés, pakolás, edzéstervezések, külön sport események, programok, edzések, személyi edzés. Hogy a saját edzésemre mennyi időm jut?...konkrétan semmi. Pedig lassan verseny, úgyhogy tolnom kéne a 10 km-ket, de most ezer más dolog is van. De, pár hét és nyomom rendesen a futást újra!;) Nagyon szépen haladunk Orsival is...egy hete, hogy belevágtunk és már 1 kg fogyást könyvelhetünk el.:) Büszke vagyok rá, mert tartja az étrendet, kemény az edzéseken és, ami a legfontosabb, hogy nagyon akarja. Minden fejben dől el, ő eldöntötte, hogy eléri a célját és így bizony működni is tud a dolog. Tegnap gerinctréningen találkoztunk, holnap gyaloglás reggel 6:00-tól.:) Pénteken egy szuper kis rendezvény, a NonóÉletmód csapat szervezésében, JOYRUN KATT! és gyere el. Többen gyalogolnak, bicajoznak és futunk is páran, majd egy kiadós köredzés is lesz, amit én tartok...jóóóóó kis móka lesz. Jövőhét csütörtökön (hétfő e