Tiramisu torta
Apukám születésnapjára készítettem és nagyon finom lett.:)
- tej, glutén és cukormentes.
Hozzávalók:
piskóta:
5 tojás
8 dkg eritrit
10 dkg mandulaliszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
krémhez:
20 dkg Totu krém
3 L-es tojás
4 evőkanál eritrit
1 tk. vaníliaaroma
továbbá:
1 dl erős kávé
2 tk. holland kakaó
A piskótához a tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá
verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat is,
majd kanalanként az eritritet is. Végül
óvatosan, hogy a hab össze ne törjön! (nagyon fontos, gép nélkül, óvatosan fogassuk bele, így szép magas piskótát kapunk), hozzáforgatjuk a szódabikarbónával
elkevert mandulalisztet is. Sütőpapírral bélelt 22 centis tortaformába töltjük, majd
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve
kihűtjük. Három lapba vágjuk.
A krémhez, a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot
verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eritrittel és az aromával. Hozzákeverjük a Totu krémet, végül óvatosan hozzáforgatjuk a
felvert tojáshabot is.
A lapokat meglocsoljuk a kávéval. Az alsó lapot megtöltjük a
krém harmadával, rátesszük a második lapot, majd arra a maradék krém felét.
Erre kerül az utolsó lap és végül a maradék krém. Rászitáljuk a kakaót és egy
éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. Másnapra szépen
szeletelhetővé válik a torta.
Összesen az egész torta:
kalória: 1186
szénhidrát: 15g
fehérje: 133g
zsír: 64g
12 szeletes lett a torta, így egy szelet értékei:
kalória: 98
szé.: 1,25g
fe.: 11g
zs.: 5,3g
Összesen az egész torta:
kalória: 1186
szénhidrát: 15g
fehérje: 133g
zsír: 64g
12 szeletes lett a torta, így egy szelet értékei:
kalória: 98
szé.: 1,25g
fe.: 11g
zs.: 5,3g
Forrás: Tücsökbogár konyhája
Megjegyzések
Megjegyzés küldése