Tiramisu torta

Apukám születésnapjára készítettem és nagyon finom lett.:)
- tej, glutén és cukormentes.


Hozzávalók: 
piskóta:
5 tojás
8 dkg eritrit
10 dkg mandulaliszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna



krémhez:
20 dkg Totu krém
3 L-es tojás
4 evőkanál eritrit
1 tk. vaníliaaroma

továbbá:
1 dl erős kávé
2 tk. holland kakaó

A piskótához a tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat is, majd kanalanként az eritritet is. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön! (nagyon fontos, gép nélkül, óvatosan fogassuk bele, így szép magas piskótát kapunk), hozzáforgatjuk a szódabikarbónával elkevert mandulalisztet is. Sütőpapírral bélelt 22 centis tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük. Három lapba vágjuk.

A krémhez, a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük az eritrittel és az aromával. Hozzákeverjük a Totu krémet, végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is.

A lapokat meglocsoljuk a kávéval. Az alsó lapot megtöltjük a krém harmadával, rátesszük a második lapot, majd arra a maradék krém felét. Erre kerül az utolsó lap és végül a maradék krém. Rászitáljuk a kakaót és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. Másnapra szépen szeletelhetővé válik a torta.

Összesen az egész torta:
kalória: 1186
szénhidrát: 15g
fehérje: 133g
zsír: 64g

12 szeletes lett a torta, így egy szelet értékei:
kalória: 98
szé.: 1,25g
fe.: 11g
zs.: 5,3g

Forrás: Tücsökbogár konyhája

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény