Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 10, 2015

Túrós lepényke

Kép
Egy finom reggeli...vagy tízórai vagy uzsonna. Könnyen elkészíthető és laktató.:) 6 db lepényke hozzávalói: 12,5 dkg (nálam laktózmentes) túró 1 tojás 2 csapott evk. zabpehelyliszt  (lehet DW ch csökkentett liszt is) csipetnyi só 1 tk. vaníliaaroma 1 evk. eritrit Az egészet összekevertem... kisütöttem pici kókuszzsíron... és házi, ck.mentes szilvalekvárral megettem...2 db-ot... Jó étvágyat hozzá.:)

Zabpehely....te fogyasztod?

Kép
Én nagyon szeretem és csak ajánlani tudom, nagyon finom ételek készíthetőek vele, eltelít és egészséges is! Az én egyik kedvenc reggelim: 0,5 dl tej 0,7 dl víz 20 g zabpehely 1 evk. eritrit 1 tk. fahéj Megfőzöd, pár perc alatt kész és 10 dkg zsírszegény túróval összekevered.:) Hogyan segíti a zabpehely a diétádat?  -Teltségérzetet okoz. Hosszú ideig nem leszel éhes utána. - Rengeteg rostot tartalmaz,  ami jó hatással van a koleszterinszintre és az emésztésre egyaránt. -Nagyobb mennyiségű fogyasztása sem probléma, bár szénhidráttartalma nagy, de lassan szívódik fel, köszönhetően a rostoknak. Az emésztését késlelteti, így nem kell hirtelen inzulin ingadozástól tartanunk.  - Magas a fehérjetartalma. - Gazdag forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak, jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, de számottevő a B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma is. Jó forrása az E-vitaminnak, de gazdag cink-, szelén-, réz-, vas-, mangán- és magnéziumforrás is

10. NonóÉletmód fogyókúra verseny 2015 nyár

Kép
A VÁLTOZÁS BENNÜNK VAN...  Ha még nem érted el az ideális vagy álomsúlyodat, akkor most vágj bele...velünk! Én mindent megteszek (Fb. csoportban étkezési tanácsok, mozgás, lelki megerősítés), hogy támogassalak végig a 4 hónap folyamán, a többi rajtad áll. De én tudom, hogy képes vagy rá, csak bíznod kell önmagadban és tenned érte!   A verseny részletei:   1, Verseny időtartalma   Az időtartam: 3 hónap Május 25-augusztus 25. 2, Jelentkezés: VÁLTOZÁS!!!  Jelentkezni a versenyre egy nap lehet, méghozzá május 25-én HÉTFŐN 8:00-24:00 óráig!  Fontos, hogy az adatokat T E MAGAD RÖGZÍTED EGY TÁBLÁZATBA!  A blogra, a táblázathoz tartozó link, szombat este kerül majd fel. Aki lemaradt erről a dátumról, az se legyen szomorú, bármikor becsatlakozhat a verseny folyamán: Küldje el adatait (lentebb írom pontosan miket) Beának ( bvoros01@gmail.com)  és Ő felrögzíti azokat! De a legjobb, leggyorsabb és legpontosabb az lenne, ha mindenki maga rögzítené be. Kelleni fognak

Egy finom édesség...

Kép
Ricottás-tejszínes eper torta  Nem túl édes, finom krémes.:) Hozzávalók: 6 tojásos piskóta: 6 tojás (M-es tojás) 6 evk. tönköly fehérliszt 6 evk. eritrit Krém: 25 dkg szarvasi ricotta 1 cs. tejszínes pudingpor (lehet epres vagy vaníliás is) 4 dl tej 4 evk. eritrit Díszítéshez: 200 ml hulala tejszínhab 50 dkg eper 10 g mandulaszelet Elkészítés: Piskótát a szokott módon megsütjük. Ameddig hűl, addig elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingot (tej és eritrittel), majd mikor kihűlt, elkeverjük a ricottával...nem nagy munka.:) Mikor kihűlt a piskóta vagy megtöltjük a krémmel (kettévágjuk) vagy egy kis mélyedést vágunk a piskótába és úgy töltjük meg. Én mélyedést vágtam, a kiszedett piskótát a gyerekek megették. Hagyjuk, hogy megszilárduljon a krém, utána tejszínhabbal bevonjuk, eperrel és mandulával (vagy bármivel) díszítjük. Összesen: 2464 kcal/172 ch/113,5 fehérje Nekünk 12 szép szelet lett belőle. Egy szelet: 205 kcal/14 ch/