2015. augusztus 6., csütörtök

Totu torta, eperöntettel

Imádom a totut...annyi minden elkészíthető vele és annyira finom. Szívből ajánlom mindenkinek. De, aki teheti, túróval is megcsinálhatja magának!:)


Hozzávalók:
Torta:
50g kókuszliszt
100 g totu
25g nyílgyökérliszt
2 tojás
20 g DW 1/4 annyi édesítő
20 g kókuszzsír
0,8 dl kókusztej (cocomasból készítve)
1/2 tk. sütőpor

Szósz:
200g fagyasztott eper
25g eritrit

Az összes hozzávalót dolgozd össze homogén masszává és szilikon tortaformában 180 fokon, 30-35 perc alatt süsd pirosra. Az epret, az eritrittel főzd össze és ezzel locsold meg a torta szeleteket.:)

Nagyon jó kis értékei lettek a tortának.

Jó étvágyat hozzá!

Ötlet és forrás: Bagolyfül oldaláról!

Magos zsemlécske

Miért zsemlécske??? Mert elég picikék lettek. 6 db zsemlém lett, amit muffin formában sütöttem meg. Egyébként ha nagyon éhes vagy, akkor is elég kettő belőle, nagyon jól eltelít.

Természetesen tej és gluténmentes, fehérjedús.


Hozzávalók:
77 g Szafi sütőliszt 
(ennyim volt itthon)
14g zabpehelyliszt
2 tojás
45g víz
32g kókuszzsír
magok: lenmag és szezámmag

A  liszthez adom a kókuszolajat. Ezután a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a liszthez adom. A tojás fehérjét kemény habbá felverem. A hab felét átöntöm a liszthez és a vízzel együtt robotgéppel eldolgozom. Végezetül a hab másik felét óvatosan hozzákeverem a masszához. Az így kapott nyers kenyértésztát szilikonos muffinformába öntöm, vizes kanállal elsimítom a tetejét, majd megszórom magvakkal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc, majd 200 fokon 5 perc a alatt készre sütöm.

Ha nincs sütőliszt keveréked otthon, akkor használj csak zabpehelylisztet, esetleg hozzá rizslisztet, kukoricalisztet (gluténmentes), de lehet tönköly, rozs, hajdina is. Bármilyen liszttel jó, viszont ne feledd akkor a sót, és a szódabikarbóna vagy sütőport beletenni!

Jó étvágyat!

Forrás: Szafi fitt kenyér, zsemle, pizza receptje alapján készült!

2015. augusztus 5., szerda

Gyors muffin a'la Nonó

Nagyon egyszerű recept és igazán finom.:)
Ebből a mennyiségből nekem 6 db lett...szerintem 1-2 napra tízórai-uzsonnára elég is ez a mennyiség. Ha a családnak is szánod, akkor duplázd a mennyiséget.:)

Természetesen tej és gluténmentes a muffin!



Hozzávalók:
55 g kókuszliszt
5 g konjac liszt
30 g eritrit
5 g sütőpor
3 tojás

Kikevertem, szilikonos formába öntöttem és előmelegített sütőben, 180 fokon 25 percet sütöttem. Mikor a széle kicsit barnul, akkor jó.

Nem használtam bele semmilyen zsírt, ezzel is csökkentve az értékeket, de nem is hiányzik belőle, mert jó állagú tészta kaptam. Az eritrit lehet több bele, ha édesebben szereted, vagy érdemes rá pudingot, lekvárt tenni. Nekem kávé, tea mellé, ennyivel elég édes volt.

Nagyon jó értékei vannak, mint a képen láthatod is.

Az egész mennyiségben (250g):
kalória: 415
szénhidrát: 14g
fehérje: 32g
zsír: 23g

Jó étvágyat hozzá.:)

2015. augusztus 4., kedd

2 hete eszek mentesen...

Tej, tejtermék, glutén...mind  a kettő lassan népbetegség...legalábbis sokan fogjuk ezekre, hogy emiatt fáj a fejünk, vagyunk fáradékonyak stb. Én őszinte leszek, amondó vagyok, az embernek minden táplálékra szüksége van, de bizony én is megtapasztaltam (2. hete), hogy tej, tejtermék és gluténmentesen étkezve elmaradtak az addigi zavaró tényezők.



Két hét nem sok idő, min. 3 hónapot szeretnék adni magamnak. Két hét alatt amit észrevettem, hogy 6 óra alvás bőven elég (ez hihetetlen, máskor 10 sem volt elég), nem puffadok, nem vagyok fáradékony, sokkal jobban bírom az edzéseket, nem fáj végre a fejem 2 naponta és végre nem vagyok egész délután éhes. Ha más nem is változik az elkövetkező 3 hónapban, csak ezek, nekem már megérte.:)

Az étkezésem alapja, hogy mindig van a tányéromon fehérje, zsír és megfelelő szénhidrát. Továbbá próbálok csak 3 max. 4-szer enni egy nap, meghagyom a 4 órát legalább az étkezések között, hogy rendesen meg tudjam emészteni az ételt, viszont minden érkezésnél jóllakok. Min. 4 l megiszok egy nap, mentes víz és tea (tőzegáfonya, echinacea) formájában, továbbá elhagytam a kávét, helyette Kopi Pegaga iszok, amit imádok. Amiről nehéz lemondanom, az a nagy mennyiségű gyümölcs, ami csak éhesebbé tesz, próbálom főétkezések előtt, kisebb mennyiségben beiktatni fél órával. Hétvégén ez nem sikerült mert két nap alatt egy egész dinnye elfogyott, ezen még van mit javítanom.:)

Nagyon finomakat eszek. Étterembe eddig úgy oldottam meg, hogy levesnek ha húslevest kértem, akkor azt tészta nélkül, halászlevet kenyér nélkül, másodiknak marhahusit ettem egyszer, roston gombával és kevert friss salátával, egy másik alkalommal pedig borjúpörköltet, nagy adag uborkasalival. 

Már próbálgatom a magliszteket illetve egyéb lisztekkel a sütést, és bizony van 1-2 recept, ami nagyon ízlett. A túró helyett totu nálam most nagy sikernek örvend.:)
Receptek:

Járok két hete nyirokmasszázsra is (heti 2 alkalommal), emellett szedek Máriatövis kapszulát, a tisztulás segítése érdekében.:)

Mindenki hisz, amiben szeretne, én ezt most végig csinálom, mert eddig beválni látszik a dolog. Nem, nem térek át a paleora, de bizony sok finom és jól használható dolgot tudok átvenni a paleo táplálkozásból a mostani étkezéseimhez.

És voltam teljes nagylaboron (SZTK) is előző hét végén, ami szerintem nagyon jó lett. Picit a koleszterinem több, de ez lehet bármilyen stressztől is illetve a CK, ami erős fizikai igénybevételtől (azon a héten volt a napi 100 perc edzés). Minden más rendben van. TSH 1,09. T3 és T4, RT3, B12 még szeretnék majd nézetni, ahogy eljutok, mert ugye ezeket az állam nem támogatja és nem csinálják meg.

Korábban írtam a tej, tejcukor érzékenységről. Most jöjjön a glutén. 
Itt szerintem nagyon jól le van írva: KATT!

2015. augusztus 3., hétfő

A közkedvelt sajtos-túrós rúd...újragondolva:

Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró
25 dkg tönköly fehérliszt vagy tk. tönkölyliszt
8 dkg kókuszzsír
 (eredetileg 25 dkg Rama)
ízlés szerint só

5 dkg zsírszegény sajt
2 marék szezámmag

1 tojássárgája (kenéshez)

Az egészet (túró, liszt, zsír, só) összedolgoztuk, nyújtottuk (ne nagyon vékonyra!), megkentük, szezámmaggal és/vagy sajttal megszórtuk, felvágtam (nem rudakra, hanem négyzetekre) és 220 fokon előmelegített sütőben 15 percet sütöttük szép aranysárgára!

Összesen: 2670 kcal és 183.5 ch
Nekünk 36 db lett, így 74.1 kcal és 5.1 ch egy darab!




Újragondolva...SAJTOS/ MAGOS TOTU RÚD
(tej, tejtermék és gluténmentes verzió)

Hozzávalók:
10 dkg totu (tojásfehérje túró)
10 dkg Szafi Fitt sütőliszt
5 dkg kókuszzsír
ízlés szerint só

gyerekeknek pici zsírszegény sajt
2 marék szezámmag
2 marék lenmag

1 tojássárgája (kenéshez)

Az egészet (totu, liszt, zsír, só) összedolgoztuk, nyújtottuk (ne nagyon vékonyra!), megkentük, szezámmaggal és/vagy sajttal megszórtuk, felvágtam (nem rudakra, hanem négyzetekre) és 220 fokon előmelegített sütőben, 15 percet sütöttük szép aranysárgára!